Er verdens bygder i fare?

Nå som verden stadig vekk blir med urbanisert, klarer landsbyer å tiltrekke nye innbyggere? I flere områder i Europa og Asia settes det til verks innovative løsninger for å sørge for at unge gir landsbygda en sjangs. Galicia har nå kun 2 innbyggere per kvadratkilometer. For å tiltrekke seg nye innbyggere blir hele landsbyer til utlendinger som er interessert i å bygge ut gårdsdrift og «yoga retreats».

I Japan med verdens mest eldret befolkning, har virksomheter mottatt skattelette og har derfor fått råd til å lokket til seg flinke unge mennesker fra storbyene.

Italienerne sliter kanskje mest. Idylliske, nedslitte hus på den italienske landsbygda har blitt auksjonert bort for så lite som 1 euro. Dette fikk folk til å reagere, så den italienske regjeringen har kommet med en rekke reformer som skal sikre god internettforbindelse og offentlig transport. Nå gjenstår det bare så se om det gir resultater for fremtidens bygdemennesker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *