Bruker HM barnearbeid?

I fjor ble det avdekket at en populær tekstilunderlevrandør i Myanmar, hadde ansatt tre fjortenåringer for 13 pence i timen. Underlevrandøren har levert produkter og tekstiler til klesmærker son som HM, Sports Direct, Henri Lloyd, New Look og  Muji.

På grunn av det evige jaget etter gode rabatter, tilbud og lave priser, finner ofte de store motehusene arbeidskraft til en rabatt i diverse u-land.  Bere produsjonsmarginer fører til at vi som brukere kan spare penger, men hvor går grensen? Og hvem har skylden?

HM i dette tilfellet var med stor sansynlighet ikke direkte klar over situasjonen hos underlevrandøren, men de var heller sikkert ikke så veldig interessert i å ta en nærmere titt.

Forbrukere må også være erlige med segselv i hva det er de kjøper. Går man alltid etter de billigste produktene, de største rabattene og de beste tilbudene, ender man for opp med å kjøpe noe man må regne med er laget av skruppeløse underlevrandører.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *