Våre top 3. favorittbyer sommeren 2018

1. Detroit

Etter tiår med forfall er Detroit på banene igjen. Det virker som at hele byen har fått en injekson av kaffein, et energikikk som har ført til en renesanse i byen. Unger kreative mennesker har intatt byen og har transformert gamle forlatte bygninger til mikrobryggeri, destillerier, sykkelbutikker, kunstgalleri, og mye mye mer. Bystyret har også invistert i nye offentlige tjenester, som et nytt parksystem langs lake michigan og en ny trikk som tar deg treet til down town fra utkanten av byen. Videre kommer byen til å sette opp 43 bysykkel stasjoner og kommer til ferdiggjøre ishokey og basketball stadiumsområdet midt i byen. Våren har endelig kommet til denne pregede byen.

2. Seville

Det er ikke kunn inspillingen av King’s Landing i Game of Thrones som har gjort denne byen poppulær den siste tiden. Seville sin nåværende status har tatt 10 år med transformering å oppnå. Rett etter finanskrisen, var Seville et kaotisk sted, med forurensning, trafikk, høy arbeidsledighet og mye kriminalitet. Nå har byen blomstret til et metropol av kunst, parker, sykkelstier og museer. Endringen har ikke gått unotert, noe som har ført til at Seville kommer til å være vært for den Europeiske filmfestivalen denne sommeren. I tillegg kommer byen til å feire 400 års dagen til en lokal helt, barokk kunstneren, Bartolomé Esteban Murillo.

3. Amsterdam

Amsterdam har alltid vært en pærle, men nå skjer et skjift i fokus for byen. Flere og flere turister søker seg bort fra turist barene i sentrum, red lit district og coffee shops. Utenfor sentrum avbyen, finner man alt man kunne tenke seg av kafeer, barer, museer og opplevelser ingen andre byer kan måle seg med. Lei en båt med venner, kjøp noen øl på en matbutikk og bruk dagen på å seile rundt på kanalene i solskinnet. Sør i byen, finner du De Pijp distriktet, der du finner en drøss av vintage klesbutikker, kafeer, barer, Michelin restauranter, og markeder. I både vest og øst i byen finner du alltid kreative kunst installasjoner, som plutselig transformeres til nattklubber.

One Comment on “Våre top 3. favorittbyer sommeren 2018”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *